Functional Training

Functional Training
Functionele training kan in functie van een specifieke sport zijn waarbij je bijvoorbeeld als zwemmer gericht traint om beter en harder te kunnen zwemmen. Maar deze manier van trainen omvat ook oefeningen en bewegingen om het krachtiger en leniger te maken van spieren en gewrichten. Dit     bevordert een betere en comfortabelere uitvoering van het dagdagelijkse bewegingspatroon.


Deze bewegingen worden echter vaak onderschat met overbelasting en blessures als gevolg.

In tegenstelling tot de traditionele fitness wordt het lichaam getraind als een volledige keten waarbij zoveel mogelijk spieren tegelijk geactiveerd worden. Het leuke aan deze manier van trainen is de grote vari√ęteit waarmee deze kan worden uitgeoefend. Zo maken we gebruik van TRX, BOSU, stabiliteitsballen, foamrollers, elastische banden, speedladders, enz.

 

Maar ook zonder extra materiaal en ons lichaam als enige instrument voeren we oefeningen uit. Denk maar aan squats, lunges, planking, push-ups, evenwichts- en coördinatieoefeningen,...


Kortom, functional training biedt in al zijn facetten heel wat mogelijkheden om je lichaam te versterken, conditie en sportprestaties te verbeteren en waar fun steeds de centrale factor blijft.